Ismerje meg
a grafitos SIP elemből
készült házak előnyeit


Több éve azon dolgozunk, hogy az Ön otthona a legmodernebb technológiákkal épüljön fel.

Grafitos Structural Insulated Panel (SIP)
típusházak a lehető legmodernebb technológiával

Stabilitás

Jóval erősebb más favázas építménnyel szemben. A SIP panel építmények jellemzően jóval erősebbek, mint a hagyományos favázas építmények, pusztán azért, mert önálló falként működnek, sokkal feszesebbek, mint a sok kicsi darabból összeszögelt vázak. Elég erős hozzá, hogy ellenálljon olyan erőnek mint egy tornádó. A hagyományos faházak ezt nem tudják.

Tűzállóság

Tűzállósági tesztek során nem egy önálló elemet kell vizsgálni, hanem az egész építményt. Felépítünk egy egész falat, gipszkartonnal, lefestve belül és kívül is egy adott burkolat típussal. Ezután, ezt az építményt vetjük tűzteszt alá. SIP panelek az elvárásoknak megfelelően teljesítenek a tűzteszteken. Életbeli példákon láthatjuk, hogy a SIP építményekben induló tüzek egyszerűen kifogynak az oxigénből, mert annyira zárt a rendszer, hogy a tűz önmagát kioltja. Belső komponensei E tűzvédelmi osztályú anyagból készültek, de tűz- vagy hőhatás ellen legalább D tűzvédelmi osztályú anyaggal burkoltak oly módon, hogy az adott követelményeknek megfelelő tűzállósági határértéken belül a védett tér felé a szerkezetből káros mértékű füst és/vagy éghető olvadék nem tör elő.

Penész és vízállóság

Időtálló struktúra előállítási technológiának köszönhetően. Nagyon nagy figyelmet fordítunk a penészesedés és vizesedés védekezésére és kiküszöbölésére. Azt gondoljuk, hogy a struktúra nem lesz időtálló. Ha SIP panellel építkezel ez nagy félreértés. Ha megfelelően kiaknázzuk az építész tudomány adta lehetőségeket, és mindig észben tartjuk, hogy módot kell hagyni a kiszáradásra, akkor máris kezeltük az időtállósággal kapcsolatos problémákat, mert ha nem lesz vizes, akkor nem romlik az állapota és adott egy tartós rendszer.

Biológiai védelem

Borátnak hála a SIP házak kártevők és rágcsálók elleni védelme teljes. A borát egy olyan anyag, amit a habba fecskendezve ellenállóvá teszi a kártevők ellen. Irritálja őket külsőleg is, ha pedig elfogyasztják az irritáció miatt azonnal ki akarnak jutni. Ezért is használjuk ezt, hogy visszatartsuk a kártevők beköltözését a panelba.

Zajvédelem

SIP elemmel kényelmes és csendes környezet alakítható ki. A zaj a legjobb téma a SIP házak esetén, mert ha valaha is lehetősége támad beszélni valakivel, aki egy SIP házban lakik, és megkérdezi tőle, hogy a házuk egy csendes ház-e, az esetek túlnyomó többségében azt fogják válaszolni, hogy ez a legcsendesebb ház, amiben valaha is laktak. Lényegében a SIP héjak nagyon jól teljesítenek a legtöbb lakókörnyezetben, hang tekintetében kényelmes környezetet alkotva, az összes levegőben terjedő hangot kizárva.

Tervezés, varibilitás

Korlátok nélküli tervezés, költséghatékony módosítások. A panelek felépítéséből adódó strukturális teherbírásának köszönhetően képesek lehetünk rá, hogy betegyünk egy ablakot vagy egy ajtót. A jól megszerkesztett típusházainknál nyílászárók felett nincs pontterhelés, sok esetben még áthidalásra sincs szükség. Ez azt jelenti, hogy vághatunk egy nyílást a SIP panelba, és ezt gyorsabban, könnyebben és költséghatékonyabban tudjuk megtenni, mit egy hagyományos váz esetén. A SIP panel önálló teherbírásának, fesztávjainak és ellenálló erejének köszönhetően, olyan építményeket tervezhetsz, amiket hagyományos favázakkal nem. Mivel a favázas struktúrák teherbíró képessége nem engedi.

Energiatakarékos

A grafitos EPS szigetelőanyagnak, valamint a kialakításnak köszönhetően a grafitos SIP elem hőellenálló képessége jóval jobb mint más SIP vagy könnyűszerkezetes házaknak. Hővezetési ellenállása 3,37 m2K/W. Az általunk használt elemek vastagságának köszönhetően hőátbocsájtási tényezője 0,032 W/mK. A grafitos SIP házak kiváló légszigetelő tulajdonságai eredményeképpen a leendő háztulajdonos pénzt takarít meg. Egy másik oldalról megközelítve! A fizikában jól ismert fogalom az ismétlődő hőhíd kialakulása. Az általunk kínált könnyűszerkezetes grafitos SIP épületeknek ez a hányada csupán 3%, azaz jóval energiatakarékosabb megoldás mint más favázas vagy könnyűszerkezetes társaik.

További információ a grafitos SIP technológiáról: MODERNSIP.HU

Hőszigetelés

A szerkezetből adódó energiatakarékos megoldás mellett további energiatakarékos technológiákat is alkalmazunk. Minden SIP házunk tetőszerkezetét befúvásos cellulóz szigetelő anyaggal szigeteljük. Kiváló hang- és hőszigetelő tulajdonsága mellett a cellulóz szigetelés elősegíti az építmények energiatakarékosság növelését. A hőveszteség mértéke minél kisebb, annál jobb az anyag hőszigetelő képessége, tehát annál több energiát spórolunk, kevesebb a kiadásunk.

Idővel pénzt spórol

Mivel a SIP elemek keretezésként, szigetelésként és külső burkolatként működnek, és a gyárból előállíthatók az adott feladathoz, a külső épületburkolat meglehetősen gyorsan felépíthetőek. A SIP panelek általában könnyűek és kompaktak is, ami elősegíti a helyszíni összeszerelést.

Alacsony teljes életciklus-költség

A modern SIP elem jellemzőinek és a költséghatékony kivitelezésnek köszönhetően, SIP típusházaink a teljes életciklusa alatt energiagazdaságosan üzemeltethetők. Akár 50%-kal kevesebb havi számla minden háztulajdonos álma. Ezen összeg spórolásával egy élhető és könnyen fenntartható életet biztosítunk leendő ügyfeleinknek.

Környezettudatos technológia

A modern SIP technológiának köszönhetően épületeink összeszerelése során nem használunk fel olyan alapanyagot amelyben egészségkárosító anyag lenne.

HÍVJON!